Diarof to suplement diety wspomagający odbudowę mikroflory jelitowej np. po infekcjach, po antybiotykoterapii, podczas podróży do innych stref klimatycznych.
Preparat zawiera w swoim składzie drożdże Saccharomyces boulardii CNCM I-3799, nukleotydy oraz inulinę.
INFORMACJE DLA PACJENTA
Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
· Informacje dodatkowe
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Preparat nie może być
stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy pamiętać, że istotne znaczenie mają zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy spożywać po upływie daty minimalnej trwałości. U osób ze znacznie zmniejszoną odpornością organizmu oraz z zaburzonym metabolizmem puryn przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem.
· Wskazania
Diarof wspomaga odbudowę mikroflory jelitowej:
· po infekcjach
· po antybiotykoterapii
· podczas podróży do innych stref klimatycznych.
Sposób użycia: 1-2 kapsułki dziennie.
· Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W przypadku wystąpienia objawów niepożądanych w trakcie przyjmowania preparatu, należy niezwłocznie przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
· Skład
Saccharomyces boulardii CNCM I-3799, substancja wypełniająca kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas guanozyno-5’-fosforowy, kwasvadenozyno-5′-fosforowy, kwas urydyno-5′-fosforowy, kwas cytydyno-5’-monofosforowy), inulina, barwnik kapsułki: węglan wapnia, substancje przeciw zbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
· Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed świattem i bezpośrednim działaniem słońca. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie zamrażać.
· Podmiot odpowiedzialny
Solinea Sp. z o.o. Sp. K.