Morwa biała
Morwa biała przyczynia się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie. Jej najważniejszą właściwością jest przede wszystkim ograniczenie wchłaniania cukru. Morwa biała w pewnym stopniu ogranicza przekształcanie się cukrów w glukozę, a co za tym idzie, część węglowodanów zostaje niestrawiona i wydalona z organizmu. Pomaga to utrzymać stabilizację poziomu cukru we krwi oraz ograniczyć powstawanie tkanki tłuszczowej.
Składniki
Wyciąg z liści morwy białej (Morus alba), substancje przeciwzbrylające – celuloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; żelatyna.
Zalecane dzienne spożycie i sposób użycia
Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki - 600 mg wyciągu z liści morwy białej (Morus alba).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Ostrzeżenia
Nie stosować u dzieci i kobiet w ciąży.
U osób stosujących terapie insulinową lub doustne leki hipoglikemizujące stosować po konsultacji z lekarzem.
Opakowanie
60 kapsułek
Informacje
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. U osób stosujących terapie insulinową lub doustne leki hipoglikemizujące stosować po konsultacji z lekarzem.