Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!
Dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna? Tylko z batonem Olimp Nutramil Complex Diabetic! To przepyszna przekąska do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu. Świetnie sprawdza się również jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego w przypadku niedożywienia oraz w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Baton z popularnej linii Nutramil ułatwia uzupełnienie diety w kluczowe składniki odżywcze. Przede wszystkim dostarcza solidną porcję białka (smak ciasteczkowy 18 g – 1 baton) wzbogaconego L-leucyną oraz błonnikiem (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton). Każdy kęs batona to także zastrzyk dodatkowej energii w postaci cennych węglowodanów.
Zalety stosowania Olimp Nutramil Complex Diabetic- Solidna porcja białka.
- Dodatkowa energia w postaci węglowodanów.
- Dieta wysokobłonnikowa (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton).
- Uzupełnienie diety w witaminy i minerały.
- Dwa rewelacyjne smaki: czekoladowo-malinowy i ciasteczkowy.
- Pyszna polewa z mlecznej czekolady, która dodatkowa podkreśla wyjątkowy smak batona.
- Jakość – baton Olimp jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego spełnia wszelkie, surowe normy jakościowe. Produkt powstał w nowoczesnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories. Do jego produkcji użyto wysokiej klasy surowców, które zostały poddane licznym analizom czystości, w tym badaniom pod kątem niebezpiecznych poziomów metali ciężkich.
Dla kogo baton Olimp Nutramil Complex Diabetic?Ciesz się smakiem pysznego batona - zawsze i o każdej porze dnia! Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze. To doskonała propozycja dla osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic to produkt gotowy do spożycia po otwarciu w ciągu 24 godzin. Zaleca się spożywać 1-2 batony dziennie lub inaczej, zgodnie z zaleceniami lekarza.
Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzyca i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z choroba (m.in. nowotworowa, rozległymi oparzeniami, anoreksja); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Smak: czekoladowo-malinowy
Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.